Kiviruukki-alue

Kivenlahden teollisuusalue, eli nykyisin Kiviruukin osayleiskaavoitusalue 


Kesällä 2016 syntyi ns. "entisen Koffin alueelle" iso varastointialue murskatuille kiviaineksille. Alueen vuokraajalla, Ruduksella, oli lisäksi ajatus siirtää sinne ison kivenmurskaamon mm. Länsimetrotunnelista louhittujen kivien murskaamiseksi. Espoon virnahaltiajat vuokrasivat alueen toimenpideluvalla viideksi vuodeksi (2016-2021). 

Kivimurskaamoa ei sitten koskaan alueelle tullutkaan voimakkaan vastustuksen ja ympäristöllisesti todennettavian haittojen takia. Alueesta on kuitenkin tullut valtava kiviainesten varastointialue. 

Asioiden seuraamiseksi ja keskustelun käymiseksi murskaamohankkeeseen liittyvissä asioissa perustettin Facebookryhmä "Rudus ryhmä". Sittemmin FB-ryhmän nimi muutettiin "Kiviruukin osayleiskaavoitus"-ryhmäksi sen jälkeen kun Espoon kaupunki käynnisti koko Kivenlahden entiselle teollisuusalueelle osayleiskaavoitushankkeen. 

Kiviruukin alueen kaavoittamiseen liittyviä asioita voi seurata ja keskusteluun voi osallistua FB-sivuilla: Kiviruukin osayleiskaavoitus

 

 

 

Kiviruukin osayleiskaava, 840400

Espoon kaupungin verkkosivut:
Vireillä oleva oyk, Kiviruukki

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------